Rólam írták

Nehéz könyv volt, sok minden megfogalmazódott bennem az olvasás közben/után. Először is az tetszett nagyon, hogy az Ön történetét nem valaki könnyen emészthető stílusú béríró írta meg, hanem Ön, saját maga. Ettől (is) hiteles, ettől (is) ijesztő. Nem kivételes történet, melyhez kivételes körülmények kellettek, ezért távol érzi magát az olvsó az egésztől. Nagyon is megérintett és ijesztően közelinek tűnt így, hitelesen. Ijesztőnek, mert elképesztő sok gyerek van, akinek a képességei tipikusan nem az iskolai környezetben tűnnek ki. Vagy akikre nem figyelnek otthon. Ijesztő, hogy ennyi elég is, hogy ilyen könnyű belecsúszni ebbe a spirálba szimplán akár kortárs nyomás hatására. Hogy ahogy többször írta, fogalma sem volt gyakorlatilag, hogy mit csinál, vagy amit csinál mik lesznek a következményei, csak ment a többiek után. Ijesztő, amit eddig is tudtam, de valahogy most méginkább hangsúlyos lett, hogy mekkora a szülő felelőssége. Ijesztő volt érezni/átélni a veszteséget, amit a figyelem hiánya okozhat! Végig éreztem a küzdelmet. Annak a küzdelmét, hogy nehéz leírni az egészet. Azt, hogy egyáltalán nem egyszerű tisztának maradni. Hogy ez napi küzdelmet is jelent(het). Eddig is tiszteltem és nagyon nagyra becsültem a feleségét is és Önt is, de most méginkább. Köszönöm, hogy elolvashattam!

ZS

A legjobb döntés volt, amit hozhattam. A kétségbeesett és a végletekig elkeseredett, az ivás miatt önmagamból kiábrándult, tanácstalan mivoltomból hihetetlen módon óriásit fordult az életem. Zénó fantasztikus éleslátásával és érzékenységével, felém irányuló maximális figyelmével, nagyon gyorsan, lényegre törő és radikális változást idézett elő bennem. Abbahagytam az ivást. Az alkoholtól megtört személyiséggel, szorongón és a saját sorsom felőli kilátástalansággal érkeztem hozzá. A felém irányuló bizalma, az órán "tanultak", a mindig elgondolkoztató útravalók, amik tovább dolgoztak bennem, az általa előidézett felismerések hamar visszaadták a reményt. És sikerült. A tisztánlátás, a saját gondolataim és érzéseim feletti visszanyert kontroll meghozta a viselkedésem feletti kontrollt is. A legeslegjobb, ami történhetett velem. Visszakaptam önmagamat. Örök hála érte.

A

...A szülő-gyermek kapcsolat pozitív irányba változott, főleg apával, amit nagyon fontosnak tartok egy kamasz fiú életében.
Nincsenek már meg a mindennapos veszekedések, dühkitörések és a konfliktusok is csendesebben zajl***k le...

Vendég

...Tudatosan több időt töltünk a gyermekünkkel, jobban figyelünk rá. és talán a gyermek is megtalálta a helyét a családban, érzi, hogy fontos nekünk.
Megértettük mi felnőttek, hogy mennyire fontos a biztos családi háttér ahhoz, hogy a gyerek ne térjen le a helyes útról.[/B](ne keveredjen rossz társaságba, ne nyúljon drogokhoz csak azért, hogy jól érezze magát)
A találkozásaink után bízunk benne, hogy olyan családi életet tudunk kialakítani, ahol egy kamasz gyerek biztonságban, megbecsülve és jól fogja magát érezni !...

Vendég

Örülök, hogy megismerhettük Önt! Nagyon hatásos és jó , hogy személyes-közvetlen kapcsolat kialakítására van lehetőség a segítségnyújtásban. Szerintem ez a legfontosabb. Amit még kiemelnék az a hiteles beszéd és szimpátia, csak így lehet bizalmas kapcsolatba kerülni. Én úgy érzem fiam megbízott Önben, elfogadta gondolatmenetét. Bízom abban, hogy ezután csak jobb napok következnek.
Már lehet észrevenni változásokat életvitelében, gondolkodásában. Remélem ez csak javulni fog. Sajnos sok rossz napok állnak mögöttünk, ezután csak jó jöhet- az Ön segítségének is köszönhetően.
Kívánok munkájához és magánéletéhez sok sikert!

- -

Gyors és hatékony. Őszintén szólva szkeptikus voltam de nem bántam meg

- -

Zénóból árad a nyugalom és a stabilitás, öröm volt vele dolgozni

J.

Köszönöm! Olyan jó volt magával beszélgetni…

Anita

Köszönöm neked a rengeteg segítséget!!!

Attila

Kedves Zénó! Nagyon köszönöm a rám figyelést, a kijózanító szavait!

Andrea
orsolics zeno coach

Orsolics Zoltán Zénó
Diplomás segítő szakember
üzleti és magánéleti coach

18 év szakmai tapasztalattal
segítem a hozzám fordulókat

acc
icf-hungary
iac
sf
 

Flash-Back
Visszatértem a függőségből

 

Kiadta: Harmat Kiadó 2018.
Szerkesztette: Szigeti László

Könyvbemutató: 2018. Június 4.-10. Ünnepi Könyvhét Bp. V. kerület Vörösmarty Tér

 

Beleolvasok